Tuesday, April 23, 2013

Pusler litt videre :)

Jakke og lue til guttungen er nå helt ferdig og i bruk. 
Jakka er strikket i New Zealand lammeull fra 123knit i Danmark. Ubehandlet ullgarn og oppskriften
er Nøstebarn sin. Luen er strikket etter denne oppskriften; Smurfeplutt-lue.



Har prøvd meg igjen på overlock-maskin. Prosjekt nr 2 dette her. Har sydd en lue
fra syboka mi "Made by me". Lua ble helt fin den til slutt, men noen små utfordringer underveis og har
lært veldig mye. Ikke bra nok for salg, men absolutt kjempefin til eget bruk. Lua trenger knapp under haka, da får den en helt annen form. Jentungen måtte prøve den på vei hjem fra barnehagen i dag. Den sitter veldig fint på, og hun bestilte straks en i rosa :).

Lua har ullstoff på utsiden med applikasjon. Gjennomsiktig fot på symaskinen gjør en ganske stor forskjell lærte jeg i dag. Polar-fleece på innsiden av lua. Brukte nok rundt 5 timer på denne i dag, helt fra tegning av mønster og til helt ferdig lue (minus knapp). 




Friday, April 12, 2013

Nå skal jeg lære å sy ja!

Jeg har nå kjempelyst til å lære å sy igjen skikkelig :). Vært på sytreff og sett jentene sy barnetøy i racer-fart, og sånt vil jeg gjerne kunne også. Virkelig :). Har vanlig symaskin hjemme og tilgang til overlock-maskin og andre symaskiner noen dager pr uke.

Har prøvd meg på å sy en siklesmekke hjemme.. men stretchy-stoff, meg og vanlig maskin gikk dårlig. Men tredde selv overlock-maskinen på jobb og leste meg til alle innstillinger og sydde mine to første siklesmekker på mitt aller første overlock-forsøk. Mektig fornøyd, alt tatt i betraktning :).
Aplikasjon på første smekke må ses pent bort ifra..... ukjent maskin og null kontroll på hva som skjedde under foten. Smalere sting og prøve å lete frem en gjennomsiktig fot, om jeg skal forsøke igjen.




Det er ihvertfall en start da :))


Tuesday, April 2, 2013

Kragejakke til lillegutt!

Minstemann trengte absolutt en ulljakke med høy krage. Hettejakker er ikke alltid veldig praktiske, og det er lettere med jakker uten hette til vanlig. Jakken er strikket i ubehandlet lammeull fra New Zealand kjøpt på 123knit i Danmark. Rimelig og veldig godt garn, virker det som :).



Jakken ble ferdig i dag, mangler kun knapper. Har også begynt å strikke en lue som passer til av dette mønsteret her: Smurfeplutt-lue, ser ut til å være en veldig praktisk og fin lue.