Friday, January 7, 2011

Januar er godt i gang.

Har akuratt begynt å ta ned litt adventstaker her hjemme. Er ikke noe glad i å fjerne jula fra huset. Jeg elsker jul!!

Jeg har begynt å strikke på 2 gaver jeg fikk i julekalendern min. :-)
Er snart ferdig med et par votter hvor oppskriften er inspirert av vottene Bella har på seg i Twilight-filmen.
Deilige og varme votter. Har bare en tommel igjen i skrivende stund. Strikkes i Trysil garn, og iglo tror jeg det var. Dattra mi har spist opp alle merkelappene......
Og en deilig hals i Drops Merino Extra Fine. Denne skal jeg også ha heeeeeeeeelt selv :-D
Denne er oppskriften på engelsk også. Jeg har aldri strikket etter en engelsk oppskrift. Så selv om det er en kjapp og lett oppskrift har jeg klart å oversette den helt alene, og jeg er kjempestolt.

I tillegg foregår prosjekt "saus" hjemme hos oss for tiden. Jeg er veldig lei posesaus.... og det som er oppi av alle skumle kunstige saker og vanvittige mengder med salt. Så nå prøver vi å lage saus selv. Har lært meg en kjapp og god måte å lage brun saus i dag hvor det ikke innebærer sviing av mel og smør (Link til brunsaus: http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7729 ). Jeg kan fra før hvitsaus... og jeg har lært meg å lage rødvinssaus.  Nydelig!! Skal også lære meg fløtesaus, viltsaus, bernaisesaus/krydderbernaise og Sandefjordsmør. Og selvfølgelig blir det en masse nye morsomme retter man føler for å prøve å lage også.

Her om dagen hadde vi Oksegryte med kokosmelk fra Kenya på menyen. Veldig veldig lett å lage. Vi brukte Madras-karri .. så selv om det stod mild på pakka smakte det ikke mild.. hehe. Og det ble en veldig indisk smak på retten. Vi skal prøve med "norsk"-karri neste gang, og da vil det nok smake annerledes.. men fortsatt like godt. Anbefales om dere liker å lage spennende mat. (Link til rett: http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=16137 )

-Tonje-

2 comments:

  1. Flotte votter og flott hals, den så superdeilig ut :)

    ReplyDelete
  2. Både halsen og vottane såg kjempe herlige ut, kjekt å beholde noko sjølv også :-)

    ReplyDelete