Saturday, May 4, 2013

Alle retninger :)

Jeg prøver meg frem både her og litt der og koser meg med litt innblikk i forskjellige ting man kan lage selv :). Jeg og symaskinen blir bedre og bedre venner.

Først mine aller første 3 egenlagde kort!!! Scrapping liksom. Veldig morsomt, men litt vanskelig å komme igang og finne ut av hva man egentlig har av ideer. Jeg liker det gjerne enkelt også. Man trenger ikke ta av med detaljer, farger og pålimte saker heller. Så det første er veldig enkelt :)


Kort nr 2 og 3 lagde jeg rett etterhverandre, og det med monstre uthevet fra kortet er innmari stilig
syns jeg selv. Kanonmoro med sånne tøffe figurer :D. Og et bursdagskort til småttiser :).



Vært på mitt sytreff nr 2, og mitt mål var å ha med strikketøyet hjem i noe annet enn en kiwi-pose. 
Det er ganske etter mønster, med noen småendringer som forsåvidt fungerer helt greit. Så nå har jeg et eget strikke-nett i et søtt prinsessestoff jeg har kjøpt billig. (Mønster den var nesten sydd etter er fra boken "Made by me".)

Greit å handle litt billig stoff man kan sy hva man vil av og det ikke er så nøye. Har et par luer ferdig klippet også som jeg ikke har fått sydd enda. Men det kommer. 

Tiril-snuppa har allerede bestilt luer for vintern i rosa. Veldig viktig med rosa noen ganger.... eller da jeg måtte vente på rosa gummistøvler på Obs.. hvor hun kjappt endret mening og ville ha blå. Så blå gummistøvler er like viktig som den rosa lua hun skal få sydd :). 
Vi er ganske enige om at alle farger er fine.


Etter en samtale... fant Tiril ut at ullhalsen var veldig varm her om dagen da våren kikket kjappt innom (vekk nå....), og hun ville ha en tynnere hals i barnehagen. Jeg prøvde meg på en hals samme kveld. 
Den hadde sikkert vært enkel i et stoff, eller fleece som den opprinnelig var i. Jeg måtte selvfølgelig ha kun tynnere stoffer tilgjengelig og sydde først alle deler med "foring" og så sammen etter det. Uten stretch-nål i stretch-stoff, to lag stoff og totalt uten erfaring på dette planet ble det faktisk en hals. Ikke så gal værken på fremsiden eller baksiden. Vasket også.... rakk nesten å tørke den før barnehagen, og den hang på knaggen hennes frem til de skulle ut etter lunch :). Kanskje ikke noe særlig til hennes bruk egentlig, syns den ble litt åpen i halsen.. MEN, en kjempe-syerfaring og jeg lærte en hel masse.



Takk for at du tittet innom.

-Tonje-

1 comment:

  1. Flink du er - skulle ønske jeg og kunne bruke symaskin. Jeg må nok alltid ha strikketøyet mitt en i plastpose ;)

    ReplyDelete